URBAN ROBOT

Po textové stránce satiricky poukazují na problémy a hrozby dnešní společnosti. Rádi se dotýkají témat, které se v písních cíleně neobjevují.

Zvuk ovlivňuje především myšlenková hloubka Reggae, surovost Hip Hopu, groove Funku, a tvrdost Electro music. Tím vznikla zajimavá fúze žánrů, kterou UR nazývají zkrátka „Urban Reggae“.

První deska se stejnojmenným názvem Urban Robot si odnesla žánrovou cenu Anděl za Reggae/Ska album roku 2015. V současné době skupina začíná do live vystoupení zapojovat ukázky z připravovaného druhého alba.

Více než poslední dva roky strávili URBAN ROBOT ve studiu tvorbou druhého společného alba UR2. Vzniklo 15 tracků spojujících nejrůznější žánry jako Reggae, Hip Hop, Dub, DnB a další. Singly /hai taim/, Tempo a Underground už posluchači znají nazpaměť, alespoň to tak vypadá na jejich koncertech! Tyto i další pecky jsou nyní dostupné na digitálních platformách a fyzicky na CD. Mimo vokálních a instrumentálních hostů posunul zvuk alba o level výš Ondřej Žatkuliak z pražského Rooftop studia. Tématicky i hudebně navazují na první desku.

http://www.urbanrobot.cz/

https://www.facebook.com/urbanrobot1/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *