ENERGY OF DUB

Energy of Dub je projekt, jehož cílem je pomocí muziky pomáhat těm, kteří to nejvíce potřebují. Vše začalo v roce 2011 propojením výhradně hudebních večírků s různými aktivitami, jako jsou workshopy, přednášky, bazary či benefice a díky tomu se postupně zformovala hlavní myšlenka: „PODPORUJEME MUZIKOU„  Za vznikem projektu stojí Djka Satiwa a její primárně Dubové a Steppas vibrace či sbírka Reggae a Raggajungle desek a dalším členem je Dj Abassta s jeho Stepper selekcí a širokou sbírkou Raggajungle vinylů.  Finanční prostředky získávají hlavně z benefičního stánku, na kterém lze zakoupit ručně vyrobené předměty, trička či vinylové desky, ale také přispívají částí svého honoráře. Díky Energy of Dub povedlo podpořit již různé cílové skupiny jako jsou psí útulky, zvířata v tísni, matky samoživitelky, azylové domy, znevýhodněné děti v Keni či projekt Wakitaka Charity.

Djka Satiwa začala hrát z vinylových desek v roce 2007. Její první DJské kroky vedly přes Táborský Sound System Pentatonica, s kterou doposud spolupracuje. Původně začínala se selekcí drum’n’bassu a později se zaměřila na hudební styly Jump up a Raggajungle a následně svou sbírku oživila i o Dubstep a Reggae. V roce 2010 se na festivalu Realbeat zamilovala do dubových vibrací a totálně jim podlehla. Rozšířila tedy svou vinylovou selekci i o tento hudební žánr a pustila se do pořádání akcí pod názvem Energy of Dub. Pouhé hraní ji však nestačilo a měla potřebu jej nějak obohatit, proto začala tyto hudební večery propojovat s aktivitami jako jsou workshopy, bazary, přednášky či benefice a tak postupně vznikla platforma se stejným názvem a hlavní myšlenkou “ PODPORUJEME MUZIKOU“. Díky projektu Energy of Dub se podařilo podpořit již různé cílové skupiny jako jsou psí útulky, matky samoživitelky nebo znevýhodněné děti v Keni. Projekt může podpořit každý, kdo si zakoupí třeba tričko, vinylovou desku, náramek, náhrdelník, či jiný většinou ručně vyrobený předmět z benefičního stánku.  Satiwa je kromě Energy of Dub také členkou seskupení Prag:Matics Crew, partičkou, jejíž selekci provází roots ať se jedná o jakýkoliv hudební žánr.

Dj Abassta se věnuje hraní z vinylových desek už 15 let. Vše začalo v roce 2000, kdy ho na akcích pořádaných Bass Beast Crew a Gardenzitty Sound Systemu okouzlil hudební žánr Raggajungle a tak začal sbírat vinyly a pustil se do Djingu. V roce 2005 byl u zrodu multižánrového R2D2 Family Sound Systemu a následně také členem Junglist Call Crew, v rámci které si zahrál po boku jmen jako jsou Demolition man, Tippa Irie, Sweetie Irie, Peter Bouncer, Rebel MC, Tenor Fly, King Yoof, Krinjah, Remarc, Dj K, Top Cat, Spikey T, D.I.S., Psychofreud, Congo Dubz, Ray Keith, Nanci & Phoebe, Krak in Dub, Mc Navigator, Terry T, Serial Killaz, Bladerunner či Dj Gold,… Postupně svou sbírku rozšířil i o Dub a Dubstep, ke kterému jej to táhlo a díky tomu se kolem roku 2015 spojil s českofrancouzskou partičkou Prag:matics Crew, jejichž selekci provází roots ať se jedná o jakýkoliv hudební žánr.

https://www.facebook.com/energyofdub/

https://mixcloud.com/Energy_of_Dub/